landritherm

LandriTherm meleg levegős fás kazán LA 115 (140 kW)

fatüzelésű meleg levegős kazán

LA 115 műszaki adatok

Nagy teljesítményű, mégis kedvező beszerzési árú LandriTherm meleg levegős fás kazán, a 140 C° maximális hőmérsékletű befújt levegő és az 5.000 m3/h levegő mennyiség magáért beszél. Robusztus felépítésű kazántest, 150 literes égéstér, melyben a 74 cm-es hosszúságú fahasábok is elégethetők.

 

Kézi tüzelőanyag adagolású, 140 kW névleges teljesítményű LandriTherm meleg levegős fás kazán. Égőrostélyos, 150 liter űrtartalmú, duplán elgázosító égéskamra, melyben akár 740 mm hosszúságú fahasábok is elégethetők, kézi begyújtással, füstgáz ventillátorral, nagyméretű hamutárolóval és frekvenciavezérelt teljesítmény szabályozással.

A LandriTherm meleg levegős fás kazán konténer jellegű építési módnak, a kis befoglaló méretének és a kazán alapjánál kialakított targonca villa nyílásoknak valamint a függesztő füleknek köszönhetően könnyen mozgatható és áttelepíthető.

Üzemeltetéséhez nincs szükség kiépített meleg vizes fűtési rendszerre, a 10 m2 felületű hőcserélőről a ventilátor közvetlenül fújja le a meleg levegőt. Telepítése a villamos áram hálózathoz való rácsatlakozással valamint a meleg levegő tömlő csatlakoztatásával szakember nélkül is gyorsan elvégezhető.

Felülről eső elleni tetővel ellátott, kültéren is felállítható, így üzemeltetésével a kazánház költségeit is megtakaríthatja. Névleges teljesítményét 82% feletti hatásfok mellett, maximum 140 C° hőmérsékletű és 6.300 m3/h mennyiségű meleg levegő biztosításával adja le.

Gazdaságos megoldás azon vállalkozásoknak, ahol a napközbeni jelenlét és a kézi munkaerő is rendelkezésre áll. Minimális kopóalkatrésszel, csarnok, festőkabin, fóliaház, üvegház, baromfi vagy malac nevelő ól fűtését, de építkezési vállalkozások vagy akár rendezvény sátrak időszakos vagy folyamatos hőigényét is gazdaságosan biztosítja.

LandriTherm meleg levegős fás kazán

LandriTherm meleg levegős fás kazán

A LandriTherm meleg levegős fás kazánteljes felszereltsége:

  • konténerbe épített kazántest, frekvenciavezérelt teljesítmény szabályozással
  • 180 mm átmérőjű, 12 db-os rozsdamentes acél füstcső készlet
  • 1 db 90°-os meleg levegő könyök a meleg levegő tömlő kazán oldali csatlakoztatásához
  • 10 m, 400 mm átmérőjű hőszigetelt meleg levegő tömlő
  • tisztítókefe