landritherm

LANDRITHERM LA 750

apríték tüzelésű meleg levegős kazán termény szárításhoz

LA 750 műszaki adatok

Az apríték adagolást, begyújtást, hamuzást és a levegő hőmérséklet valamint mennyiségi szabályzását is automatán végző kazán, akár 85%-os tüzelőanyag megtakarítást is biztosíthat Önnek. Könnyen telepíthető a kazán és az apríték tároló. A 750 kW teljesítménynek és a maximum 140 C°-os befújt levegőnek köszönhetően, közepes mg-i üzemek szárítóihoz is megfelelő teljesítményt nyújt.

 

Automatikus működésű, 750 kW névleges teljesítményű fa apríték tüzelésű kazán, külső apríték tároló csatlakozással (a tüzelőanyag tároló és kitároló nem része a kazánnak, felárért rendelhető). Alapfelszereltségben retortás, vagy felárért rendelhető mozgórostélyos tüzelőberendezéssel, G50/W30-as aprítékhoz. Automata tüzelőanyag adagolással, automata begyújtással, égés szabályzással és kihamuzással, a maximális kezelői kényelem érdekében.

A gyakorlatban a mozgórostélyos rendszer a magasabb ár mellett nagyobb nedvességtartalom (tüzelőanyag előszárítást is végez), és egyenetlenebb tüzelőanyag minőség mellett is elenyésző karbantartási és tisztítási igény mellett üzemeltethető.

A konténerbe való építési módnak, a kis befoglaló méretének és a kazán alapjánál kialakított targonca villa nyílásoknak köszönhetően könnyen mozgatható és áttelepíthető. A nagyméretű karbantartási nyílás egyszerű hozzáférést biztosít a hamutárolóhoz és az égéstérhez.

Üzemeltetéséhez nincs szükség kiépített meleg vizes fűtési rendszerre, a 130 m2 felületű nemes acél hőcserélőről a ventilátor közvetlenül fújja le a meleg levegőt. Telepítése az elektromos hálózathoz, az apríték tároló/adagoló rendszerhez és a meleg levegő tömlőhöz való csatlakoztatással, szakember nélkül is gyorsan elvégezhető.

Kültéren is felállítható, így üzemeltetésével a kazánház költségeit is megtakaríthatja. Névleges teljesítményét 90% feletti hatásfok mellett, maximum 130-150 C° hőmérsékletű vagy akár 30.000 m3/h mennyiségű meleg levegő biztosításával, két levegőtömlőn keresztül adja le.

Vezérlése automatikusan, a fűtött térbe elhelyezett termosztáttal összekapcsolva történik.

Minimális kopóalkatrésszel, csarnokok, fóliaházak, termény vagy élelmiszer szárító/feldolgozó üzemek időszakos vagy folyamatos hőigényét is gazdaságosan biztosítja.

 

A kazán alapfelszereltsége:

  • konténerbe épített kazántest, alapfelszereltségű adagoló rendszerrel, retortás vagy feláras mozgórostélyos tüzelőberendezéssel
  • nemesacél, samottozott tűztér
  • 30-100% teljesítmény szabályzás, lambda szonda, fordulatszám szabályozott primer és szekunder levegő befúvó ventilátor
  • multiciklon porleválasztás
  • érintőképernyős kijelző
  • hőmérséklet szabályzó külső érzékelővel és szoftverrel
  • 250 mm átmérőjű, 16 db-os rozsdamentes acél füstcső készlet
  • 2x 10 m, 860 mm átmérőjű hőszigetelt meleg levegő tömlő