landritherm

LANDRITHERM LA 250

apríték tüzelésű meleg levegős kazán brojler telepek fűtéséhez

LA 250 műszaki adatok

A 240 kW-os kazán nem csak csarnokok, baromfi telepek, vagy élelmiszer szárítók, de akár kisebb mezőgazdasági termény szárítók fűtésére is gazdaságosan használható. A maximum 10.000 m3/h levegő teljesítményével, automata működésével nem csak komoly teljesítményt, de jelentős tüzelőanyag megtakarítást is biztosíthat Önnek.

 

Automatikus működésű, 240 kW névleges teljesítményű fa apríték tüzelésű kazán, beépített, felülről nyitható fedelű, 5,2 m3 térfogatú tüzelőanyag tárolóval illetve adagolóval. Mozgórostélyos tüzelőberendezés G30/W30-as aprítékhoz, automata tüzelőanyag adagolással, automata begyújtással, égés szabályzással és kihamuzással maximális kezelői kényelmet biztosít.

A berendezéshez rendelhető mész adagoló egység is, a kukoricacsutka elégetésekor kialakulandó salakosodás megelőzésére.

A konténerbe való építési módnak, a kis befoglaló méretének és a kazán alapjánál kialakított targonca villa nyílásoknak köszönhetően könnyen mozgatható és áttelepíthető. A nagyméretű karbantartási nyílás egyszerű hozzáférést biztosít a hamutárolóhoz és az égéstérhez.

Üzemeltetéséhez nincs szükség kiépített meleg vizes fűtési rendszerre, a 45 m2 felületű nemes acél hőcserélőről a ventilátor közvetlenül fújja le a meleg levegőt. Telepítése az elektromos hálózathoz való és a meleg levegő tömlő csatlakoztatásával szakember nélkül is gyorsan elvégezhető.

Kültéren is felállítható, így üzemeltetésével a kazánház költségeit is megtakaríthatja. Névleges teljesítményét 90% feletti hatásfok mellett, maximum 140 C° hőmérsékletű és 10.000 m3/h mennyiségű meleg levegő biztosításával adja le.

Vezérlése automatikusan, a fűtött térbe elhelyezett termosztáttal összekapcsolva történik.

Minimális kopóalkatrésszel, csarnokok, festőkabinok, fóliaházak, termény vagy élelmiszer szárító/feldolgozó üzemek, építkezési vállalkozások vagy akár rendezvény sátrak időszakos vagy folyamatos hőigényét is gazdaságosan biztosítja.

 

A kazán alapfelszereltsége:

  • konténerbe épített kazántest, apríték tárolóval, adagolóval, és mozgórostélyos tüzelőberendezéssel
  • teljesítmény szabályzás, 50-100%
  • érintőképernyős kijelző
  • hőmérséklet szabályzó külső érzékelővel és szoftverrel
  • 200 mm átmérőjű, 12 db-os rozsdamentes acél füstcső készlet
  • 10 m, 700 mm átmérőjű hőszigetelt meleg levegő tömlő