landritherm

LANDRITHERM LA 150

apríték tüzelésű meleg levegős kazán fóliaházak fűtéséhez

LA 150 műszaki adatok

A legkisebb, teljesen automata működésű fa apríték tüzelésű, légbefúvásos kazán akár 85%-os tüzelőanyag megtakarítási lehetőséget is biztosíthat Önnek. Gyorsan telepíthető a kazánnal egybe épített apríték tároló és kitároló rendszernek köszönhetően, illetve annak, hogy nincsen szükség kiépített vizes fűtési rendszerre sem.

 

Automatikus működésű, 150 kW névleges teljesítményű fa apríték tüzelésű kazán, beépített 2,5 m3 térfogatú tüzelőanyag tárolóval illetve adagolóval. Retortás tüzelőberendezés, automata tüzelőanyag adagolással, automata begyújtással, égés szabályzással és kihamuzással maximális kezelői kényelmet biztosít. Igény esetén a G30/W30-as apríték mellett, a kazán átalakítás vagy átállítás nélkül képes pellet tüzelésére is.

A konténerbe való építési módnak, a kis befoglaló méretének és a kazán alapjánál kialakított targonca villa nyílásoknak köszönhetően könnyen mozgatható és áttelepíthető. A nagyméretű karbantartási nyílás egyszerű hozzáférést biztosít a hamutárolóhoz és az égéstérhez.

Üzemeltetéséhez nincs szükség kiépített meleg vizes fűtési rendszerre, a 33 m2 felületű nemes acél hőcserélőről a ventilátor közvetlenül fújja le a meleg levegőt. Telepítése az elektromos hálózathoz való és a meleg levegő tömlő csatlakoztatásával szakember nélkül is gyorsan elvégezhető.

Kültéren is felállítható, így üzemeltetésével a kazánház költségeit is megtakaríthatja. Névleges teljesítményét 90% feletti hatásfok mellett, maximum 140 C° hőmérsékletű és 8.500 m3/h mennyiségű meleg levegő biztosításával adja le.

Vezérlése automatikusan, a fűtött térbe elhelyezett termosztáttal összekapcsolva történik.

Minimális kopóalkatrésszel, csarnokok, broiler ólak, élelmiszer szárítók, festőkabinok, fóliaházak, de építkezési vállalkozások vagy akár rendezvény sátrak időszakos vagy folyamatos hőigényét is gazdaságosan biztosítja. A mobil kialakításának köszönhetően igény szerint, akár több helyszínre is áttelepíthető.

 

A kazán alapfelszereltsége:

  • konténerbe épített kazántest, apríték tárolóval, adagolóval, és retortás tüzelőberendezéssel
  • teljesítmény szabályzás fokozat mentesen, 50-100%
  • érintőképernyős kijelző
  • hőmérséklet szabályzó külső érzékelővel és szoftverrel
  • 200 mm átmérőjű, 12 db-os rozsdamentes acél füstcső készlet
  • 10 m, 600 mm átmérőjű hőszigetelt meleg levegő tömlő