Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

LandriTherm LA 750 aprítékos meleg levegős kazán (750 kW)

Gyártó:
Automatikus működésű, 750 kW névleges teljesítményű LandriTherm apríték tüzelésű meleg levegős kazán, külső apríték tároló csatlakozással (a tüzelőanyag tároló és kitároló nem része a kazánnak, felárért rendelhető).
+36 79/468-890
+36 30/526-4805
info@landritherm.hu

Leírás és Paraméterek

Alapfelszereltségben retortás, vagy felárért rendelhető mozgórostélyos tüzelőberendezéssel, G50/W30-as aprítékhoz. Automata tüzelőanyag adagolással, automata begyújtással, égés szabályzással és kihamuzással, a maximális kezelői kényelem érdekében.

A gyakorlatban a mozgórostélyos rendszer a magasabb ár mellett nagyobb nedvességtartalom (tüzelőanyag előszárítást is végez), és egyenetlenebb tüzelőanyag minőség mellett is elenyésző karbantartási és tisztítási igény mellett üzemeltethető.

A konténerbe való építési módnak, a kis befoglaló méretének és a kazán alapjánál kialakított targonca villa nyílásoknak köszönhetően könnyen mozgatható és áttelepíthető. A nagyméretű karbantartási nyílás egyszerű hozzáférést biztosít a hamutárolóhoz és az égéstérhez.

A LandriTherm apríték tüzelésű meleg levegős kazán üzemeltetéséhez nincs szükség kiépített meleg vizes fűtési rendszerre, a 130 m2 felületű nemes acél hőcserélőről a ventilátor közvetlenül fújja le a meleg levegőt. Telepítése az elektromos hálózathoz, az apríték tároló/adagoló rendszerhez és a meleg levegő tömlőhöz való csatlakoztatással, szakember nélkül is gyorsan elvégezhető.

Kültéren is felállítható, így üzemeltetésével a kazánház költségeit is megtakaríthatja. Névleges teljesítményét 90% feletti hatásfok mellett, maximum 130-150 C° hőmérsékletű vagy akár 30.000 m3/h mennyiségű meleg levegő biztosításával, két levegőtömlőn keresztül adja le.

Vezérlése automatikusan, a fűtött térbe elhelyezett termosztáttal összekapcsolva történik.

Minimális kopóalkatrésszel, csarnokok, fóliaházak, mezőgazdasági termény vagy élelmiszer szárító/feldolgozó üzemek időszakos vagy folyamatos hőigényét is gazdaságosan biztosítja.


A LandriTherm apríték tüzelésű meleg levegős kazán teljes felszereltsége:

  • konténerbe épített kazántest, alapfelszereltségű adagoló rendszerrel, retortás vagy feláras mozgórostélyos tüzelőberendezéssel
  • nemesacél, samottozott tűztér
  • 30-100% teljesítmény szabályzás, lambda szonda, fordulatszám szabályozott primer és szekunder levegő befúvó ventilátor
  • multiciklon porleválasztás
  • érintőképernyős kijelző
  • hőmérséklet szabályzó külső érzékelővel és szoftverrel
  • 250 mm átmérőjű, 16 db-os rozsdamentes acél füstcső készlet
  • 2x 10 m, 860 mm átmérőjű hőszigetelt meleg levegő tömlő

Névleges hőteljesítmény 750 kW
Tüzelőanyag hőteljesítmény 830 kW
Tüzelőanyag fogyasztás 1000 kg/h
Begyújtás automatikus
Szabályzás automatikus
Tüzelő berendezés retortás vagy mozgórostélyos tüzelőberendezés
Hőcserélő felület 130 m²
Max. befújt levegő hőmérséklet 130-150 °C
Max. levegő teljesítmény 30000 m³/h
Tüzelőanyag tároló külső
Füstgáz csatlakozás átmérő 250 mm
Meleg levegő csatlakozás átmérő 2x840 mm
Építési mód szállítható konténer
Elektromos csatlakozás 400V/10 kW/63 A
Szélesség 2206 mm
Magasság 2499 mm
Mélység 2755 mm
Tömeg 2400 kg